Balada Serpilor Si A Pasarilor Cantatoare – Prolog Jocurile Foamei

Prequel-ul Suzannei Collins despre Jocurile foamei se va concentra pe viața timpurie a răufăcătorului – Coriolanus Snow, președintele tiranic al Panem.

Editura Scholastic a anunțat o primă înregistrare la nivel mondial cu2,5 millioane de copii pentru Balada Serpilor Si A Pasarilor Cantatoare, care va fi publicată în mai. Dar previzualizarea a stârnit neliniște în rândul fanilor, după ce a arătat că Collins a ales să spună povestea printr-o versiune mai tânără a lui Snow – dictatorul care a domnit peste trilogia Mockingjay.

Pasajul dezvaluit de editura, din capitolul unu al romanului, are loc cu 64 de ani înainte de evenimentele Jocurilor foamei. Trilogia lui Collins, un bestseller global, este stabilită într-o viitoare America distopică cunoscută sub numele de Panem, unde în fiecare an copiii din 12 raioane sunt aleși sau „secerați”, pentru a lupta până la moarte la televizor. Balada păsărilor de cântare și a șerpilor se deschide în dimineața recoltării celor zece Jocuri de foame. Acesta arată pe Snow ca un student în vârstă de 18 ani, pregătindu-se să-i îndrume pe un băiat sau fată care va lupta.

„Marea scară de până la Academie ar putea ține întregul corp de studenți, așa că s-a acomodat cu ușurință fluxul de oficiali, profesori și studenți care s-au îndreptat spre festivitățile din ziua care se culege. Coriolanus a urcat-o încet, încercând o demnitate întâmplătoare în caz că a atras privirile cuiva. Oamenii îl cunoșteau – sau cel puțin îi cunoscuseră părinții și bunicii – și era de așteptat un anumit standard de zăpadă ”, scrie Collins. „Lumea încă credea că Coriolanus este bogat, dar singura lui monedă reală era farmecul, pe care l-a răspândit liberal în timp ce-și croia drum prin mulțime. Fețele s-au luminat în timp ce el le-a dat dracu prietenos studenților și profesorilor, întrebând despre membrii familiei, aruncând complimente aici și acolo. „

Snow ajunge să fie asociat, „spre groaza sa”, cu o fată din districtul 12 – cel mai sărac district din Panem, care în anii următori va fi acasă pentru eroina Katniss Everdeen din Jocurile Foamei.

Deși Scholastic a promis că romanul îl va vedea pe Collins întorcându-se la „întrebări importante despre autoritate, utilizarea violenței și adevărul naturii umane”, fanii nu au fost impresionați de decizia ei de a se concentra pe Snow. „De parcă am avea nevoie de o altă poveste despre un băiat alb torturat”, s-a plâns un cititor.

„Vrei să spui să-mi spui … Am așteptat ani de zile și am preordonat continuarea Jocurilor Foamei”, a scris un alt fan, pe fondul unei multitudini de răspunsuri dezamăgite, „pentru că va fi o poveste despre originea lui Snow… despre un băiat alb bogat devenit autoritar care iubește genocidul? ”

Collins a spus anterior că a dorit ca noua sa carte „să exploreze starea de natură, cine suntem și ceea ce percepem este necesar pentru supraviețuirea noastră … Perioada de reconstrucție 10 ani după război, denumită în mod obișnuit Zilele Întunericului – așa cum este Țara Panem se luptă din nou – oferă teren fertil pentru ca personajele să se înțeleagă cu aceste întrebări și, astfel, să-și definească părerile despre umanitate. ”

Shopping Cart
Scroll to Top